מה הסיפור של פרוביוטיקה?
במערכת העיכול שלנו מתקיימים חיידקים רבים - יותר מ-300 סוגים (!), חלקם מועילים וחלקם ממש לא - ולכן ישנה חשיבות רבה לשמירה על האיזון ביניהם. החיידקים הטובים "מתחרים" בחיידקים המזיקים על מקום המחיה, המזון = סוכר, ועוד.
לחיידקים הטובים שקיימים בגופנו באופן כללי - קוראים "פרוביוטיקה".
במערכת העיכול, תפקידם של החיידקים הטובים חשוב מאוד: הם חשובים לפלואורת המעיים, מייצרים חומרי עיכול, עוזרים לגוף בתהליך הספיגה של המזון ובייצור אנזימים (המפרקים את המזון), מסייעים לאיזון חומציות הגוף ונלחמים במזיקים כגון אליקובקטר-פילורי וקנדידה.
פלואורת החיידקים במעיים משפיעה על כלל מערכת החיסון בגופנו. כאשר חסרה פרוביוטיקה ותהליך העיכול לקוי - תהליכים נוספים בגוף מוחלשים ופועלים באיטיות.
 
אז מה עושים?
  • אפשר לעשות כמה דברים
  • לרכוש בבית המרקחת כמוסות אסידופילוס (תוסף תזונה)
  • לצרוך באופן קבוע יוגורט טבעי, קפיר (מכינים אותו בבית מפטרייה טיבטית - נייחד לכך הסבר באחת הפעמים הבאות), סויה - ובייחוד מיסו שהוא סויה מותססת שעשירה מאוד בפרוביוטיקה, כרוב כבוש
  • לאלה שמניקות - חלב אם עשיר בפרוביוטיקה
 
ואי אפשר בלי מתכון...
כך תכינו בעצמכם פרוביוטיקה ביתית
החומרים:
כרוב בינוני-גדול
2 כפיות מלח דק אטלנטי או מלח הימליה
צנצנת זכוכית בגודל חצי ליטר
אופן ההכנה:
  • קוצצים את הכרוב דק (בסכין ולא במעבד מזון - אחרת הוא יצא דק מדי)
  • מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומעסים את הכרוב עד שמרגישים שהנוזלים מתחילים לצאת ממנו
  • דוחסים את הכרוב לתוך הצנצנת ומכסים אותו בנוזלים שהפריש בעצמו - יש להשאיר 1-2 ס"מ פנויים כי בצנצנצת תתרחש תסיסה
  • סוגרים את הצנצנת ומניחים במקום קריר ואפל במשך 3 ימים. כדאי לבדוק מדי פעם שהכרוב מכוסה לגמרי בנוזלים כדי שלא ייווצר ריקבון (גם אם ייווצר - לא צריך לזרוק הכל. רק מסירים את השכבה הרקובה העליונה. אך כמובן שעדיף להימנע מכך). אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מעט מי מלח.
  • ממתינים לפחות 3 ימים עד שהכרוב מוכן.
  • אוכלים בכל יום 2 כפיות לפחות.
 
 
כל הזכויות שמורות לשאול ולילך זוארץ 2015
good