ויטמין C - הנסיך של החורף
ויטמין C הוא אחד הויטמינים החשובים בגופנו, והוא שותף להמון תהליכים שמתרחשים בגוף. גוף האדם לא מייצר ויטמין C בעצמו, ולכן אנוו זקוקים לאספקה קבועה של ויטמין C ממקור חיצוני.
באופן רגיל אנחנו צריכים בערך 500 מ"ג ליום, אולם בזמן של סטרס, מחלה או פציעה הגוף מנצל יותר ויטמין C. במקרים כאלה נזדקק לכמות גדולה יותר - עד 3,000 מ"ג ליום.
 
מה יכול להוות מקור טוב לויטמין C?
פירות וירקות. חשוב לאכול פירות וירקות חיים בכל ארוחה וכדאי לזכור שויטמין C מסיס במים ומתפרק במהירות - תוך 3 שעות בערך.
ואם אתם עדיין חושבים ש"מלך הויטמין C" הוא התפוז - אתם טועים... ראשית, מרבית הויטמין C בתפוז נמצא בקליפה שאותה אנו לא אוכלים,, ומעבר לכך - ישנם ירקות ופירות שעשירים הרבה יותר בויטמין C. הנה הרשימה המלאה לפי כמות הויטמין בפרי או בירק.
במקום הראשון ממוקמים פלפלים בכל הצבעים. מתוקים וחריפים. הפלפל העשיר ביותר בויטמין C (לכל 100 גרם) הוא פלפל חריף ירוק.
אחרי הפלפלים ברשימה:
2. ברוקולי
3. כרוב ניצנים
4. כרובית
5. תות שדה
6. קווי
7. פפיה
8. כרוב עלים - קייל
9. פירות הדר
10. אננס
11. עגבניה
12. עלים ירוקים
 
ואיך משלבים פרוביוטיקה וויטמין C?
הדרך הטובה ביותר (שממש במקרה גם מתאימה לחורף) היא מרק טוב. הסינים אוכלים מרק מוקדם בבוקר - עוד לפני שהם מתחילים את יום העבודה שלהם. נשמע מוזר, נכון?... אבל לא תראו סיני שפותח את הבוקר בלי תה ירוק ומרק.
והנה מתכון למרק מסורתי, פשוט - שגם ייתן לכם אנרגיה לכל היום, מכיל פרוביוטיקה טבעית והמון ויטמין C.
החומרים:
6 כוסות מים / ציר מרק עוף
אצות קומבו
3/4 כוס פטריות שיטאקי קצוצות
3-4 כפות ממרח מיסו כהה
1/2 כפית גינגר טרי מגורד
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כוס נבטי מש 
פלפל חריף קצוץ דק
בצל ירוק קצוץ לעיגולים דקים
 
אופן ההכנה:
  • מרתיחים את המים או המרק, מוסיפים את פטריות השיטאקי והאצות ומבשלים אותם במשך 5 דקות (לא מנמיכים את האש)
  • מוסיפים את המיסו ובוחשים עד שהוא נמס. מיד לאחר מכן מוסיפים את כל שאר הרכיבים
  • מבשלים 5 דקות נוספות ו... זהו. המרק מוכן!
כן. זה מרק שמוכן תוך עשר דקות מהרתיחה.
כן. זה מרק מזין שמחמם את הגוף ומזרים את האנרגיה בכל המרידיאנים - ערוצים.
כן. הסינים שותים אותו במקום קפה בבוקר - בדיוק בגלל הסיבות הללו.
 
מה ייתן לכם המרק הזה?
  • חיידקים פרוביוטיים בזכות המיסו
  • ויטמין C בזכות הפלפל, הנבטים והבצל הירוק
  • חלבון מהצומח ואנרגיה לכל היום בזכות השיטאקי
  • נוגדי חימצון בזכות האצות
  • חימום של הגוף, מערכת חיסון ערנית וגם שיפור של תהליכי העיכול - בזכות הג'ינג'ר
 
בתיאבון ולבריאות!
כל הזכויות שמורות לשאול ולילך זוארץ 2015
good