טיפולים במגע
מספר טיפולים בקליניקה משלבים מגע, ביניהם - עיסוי רקמות עמוק, עיסוי ארומטי הוליסטי, רפלקסולוגיה, שיאצו וטווינה. בנוסף, אנו עושים שימוש בכלי עיסוי וחימום שונים:
- מוקסה - מילה יפנית שמשמעותה "צמח לבעירה". בשיטה זו מעבדים את צמח הלענה, דוחסים אותו למקלות ארוכים (דמויי סיגר) מבעירים אותם בקצה אחד ומקרבים אותם לאזורים שונים בגוף (ללא מגע בעור). לעשן הלענה סגולות אנטי דלקתיות ובנוסף, המוקסה מסייעת לריפוי ע"י חימום והגברת זרימת הדם לאזור המטופל. בשונה מחום "מלאכותי" המופק ע"י גופי חימום חשמליים ואחרים, החום הטבעי - כאשר נספג בגוף, גורם ליצירת "צ'י כללי" בגוף בצורה היעילה והטובה ביותר.
אלקטרו אקופנטורה - השימוש בחשמל למטרות טיפול הינו עתיק מאוד (מקורו עוד ברפואה היוונית) ועם זאת יעיל ביותר לטיפול במגוון מחלות ומשמש גם ברפואה המערבית. הטיפול נעשה ע"י חיבור מחטים למכשיר "אלקטרו" וגירוי נקודות הדיקור באורך וגובה גל מסוימים ובתדר הרצוי. הדיקור מתבצע בהתאם לאפקט הרצוי במרידיאן, בנקודת דיקור אחת או בתיאום של מספר נקודות. השימוש במכשיר מאפשר להאיץ את הטיפול ולהגיע לתוצאות מדויקות יותר.
- כוסות רוח - שיטת טיפול עתיקה שזכתה לעדנה בעת האחרונה ומשמשת לריפוי מחלות וכאבים רבים. הוואקום הנוצר בתוך הכוסות גורם לשבירה של נימי דם זעירים, דם רב זורם לאזור הטיפול ו"מנקה" אותו מכל החומצות הלקטיות והרעלים שהצטברו בו. עם הדם מוגברת גם זרימת הצ'י לשכבה החיצונית של הגוף. כיום נפוץ השימוש בכוסות זכוכית, פלסטיק או סיליקון (בלה-באצ'י).
- גואה שה - טכניקת ריפוי סינית בת כ-2,000 שנה. המונח מורכב משתי מילים: "גואה" שמשמעותה לקרצף, לשפשף או לסחוט ולמצות, ו"שה" שמשמעותה רעלן או חול. הטיפול משלב שימון האזור, לחיצות לאורך השרירים או המרידיאנים ו"קרצוף" העור. הטיפול מעלה את הצ'י, משפר את הסירקולציה של הדם, מפזר את החום הרעיל ומניע דם או נוזל לימפתי שאינם זורמים כראוי.
- קומפרסים - רטיות צמחים - יעילים להפגת דלקות, הורדת נפיחויות וטיפול בחבלות שונות לרבות נקעים ופריקות. הרטייה מאפשרת ספיגת חומר מהירה ותגובה מהירה של העור, ולכן משך הטיפול קצר. בקומפרסים נשתמש במים, בטינקטורה (מיצוי אלכוהולי) או בצמחים טריים.